WCC Chen Tai Chi Chuan Body Mechanics dag Zwolle Inner Touch Tai Chi Judith van Drooge
Workshops met William C. C. Chen Leraren ; pagina van Inner Touch Tai Chi
Terug naar Tai Chi Workshop pagina
Body Mechanics Dag
17 maart 2018

Een Tai Chi dag vol met workshops!
opgave |
registration via de website
www.williamccchentaichi.nl
of email judith@inner-touch.nl

4de editie B-M dag
Lokatie | Location : ‘Het Klokhuis’
Weberstraat 2, 3816 VC Amersfoort

Kosten | Cost : € 60,00 inclusief lunch
Overmaken op | Transfer to :
Stichting ‘Gunga Din de Waterdrager’
rek.nr. | bankaccount : IBAN NL81ABNA058.16.82.009
o.v.v.: B-M dag en je naam
description: B-M day and your name
Tai Chi Chuan Inner Touch Judith van Drooge Inner touch Tai Chi  Waaier , Stok, Zwaard en Sabel  door Judith van Drooge Tai Chi Inner Touch DVD Zwolle Judith van Drooge
Home
Agenda Tai Chi Chuan Judith van Drooge Inner touch Tai Chi  Waaier , Stok, Zwaard en Sabel  door Judith van Drooge Tai Chi Inner Touch DVD Zwolle Judith van Drooge
Agenda
Tai Chi Chuan opgave Judith van Drooge Inner touch Tai Chi  Waaier , Stok, Zwaard en Sabel  door Judith van Drooge Tai Chi Inner Touch DVD Zwolle Judith van Drooge
opgave en info
Grandmaster William C.C. Chen is één van de bekendste leerlingen van Cheng Man Ching. Cheng Man Ching, een leerling van Yang Cheng Fu en was één van de mensen die in de jaren 70 van de vorige eeuw de Tai Chi uit China naar het Westen bracht. William Chen volgde hem naar New York en heeft daar al decennia lang zijn school.

In de loop van de jaren ontwikkelde hij zijn eigen vorm en een eigen uitwerking van de principes van de Yangstijl die hij leerde van Cheng Man Ching. Hij noemde die principes de
Body Mechanics. Dit mechanische heeft zich overigens in de loop van de tijd bij hem sterk verinnerlijkt. Grandmaster William C.C. Chen heeft verschillende artikelen geschreven over de Body Mechanics, waarvan een aantal te lezen zijn op zijn website: www.williamccchen.com.

In zijn Tai Chi beoefening is hij bekend geworden door zijn vermogen zich buitengewoon te ontspannen. Deze ontspanning weet hij ook vast te houden in zijn pushing hands en boksen, waardoor zijn bewegingen moeiteloos lijken. Er zijn verschillende filmpjes van hem te zien op Youtube.

Sinds begin jaren 80 is William Chen regelmatig in Nederland. Eerst twee keer per jaar en nu al jarenlang het laatste weekend van augustus.

Hij heeft in die dertig jaar een enthousiaste groep leerlingen verzameld..

De door William Chen gecertificeerde leraren organiseren gezamenlijk een landelijke Tai Chi Chuan dag. Deze dag is met name ook bedoeld voor mensen die niet bekend zijn met de Tai Chi Chuan principes van William Chen. Het is hiervoor niet noodzakelijk om de door hem ontwikkelde 60 bewegingen vorm te kennen.

Dus ook mensen die andere stijlen beoefenen worden van harte uitgenodigd voor deze dag. Leerlingen in de stijl van William Chen hebben op deze dag de mogelijkheid om andere gecertificeerde leraren te ontmoeten met hun uitleg van de Body Mechanics.
Het kan uitermate verhelderend werken wanneer je van iemand anders uitleg krijgt over dezelfde principes.

Op de Body Mechanics dag wordt de Tai Chi aan de hand van de principes van William Chen door verschillende gecertificeerde leraren uitgelegd. Ook in partneroefeningen (pushing hands, boksen of zwaard) kun je deze principes ervaren.
 
De Body Mechanics dag is bedoeld om de kennis
van de principes van William Chen door te geven.
De ‘Body Mechanics’ is een helder en doordacht fysiek
systeem dat op alle niveaus ruimte biedt voor het
aanleren, oefenen en verdiepen van alle bewegingen.
De Nederlandse W.C.C.Chen gecertificeerde leraren heten je van harte welkom!
The Dutch W.C.C.Chen certificated teachers welcome you with open arms!

Maartje van Staalduijnen, Sabine Weihrauch en
Ceciel Kroes - www.tai-chi-chuan-studio.nl
Judith van Drooge -  www.inner-touch.nl
Roland van Sante -  www.taichischoolLabyrint.nl 
Laura Stone -  www.thestudiotaichi.nl
Gerbrand Martini -  www.martiniartdojo.nl
Rudy van Cuyk -  www.artofchi.nl
Jan Bosscher -  www.taichi.nl
David Knibbe - www.taichigroningen.nl
Ronald de Caluwé - www.beweeg.inaandacht.nl
Jan Top
Frans Pijnacker 
Sam Franklin
Edwin de Boer
Nils Klug - www.tai-chi-studio.de
Luis Molera - www.taichi-luismolera.de
Brigitte Krafft - www.taichichuan-bremen.de
Programma Body Mechanics Dag 2018

Dit jaar op het programma | This year’s edition
keuze uit 3 workshops: Choose out of 3 workshops:
1 - vorm uitleg (een deel van de vorm extra benaderd) | Explanation form
2 - principe uitleg | one principle
3 - applicatie of push hands | application ore push hands
De Body Mechanics dag wordt een dag met veel Tai Chi Chuan: workshops, vrij push hands, demonstratie en informatie. Leuke weetjes over Grootmeester W.C.C. Chen, zijn leer, dvd’s, boeken en gadgeds in de winkel.
Je kunt kiezen uit meerdere workshops die gegeven worden door William C.C. Chen gecertificeerde leraren. Je werkt met één van de typisch Body Mechanics thema’s van de principes zoals W. Chen deze ons geleerd heeft. We bekijken hoe je deze thema’s kunt toepassen in alle aspecten voor het trainen van je Tai Chi Chuan; vormen (korte- lange- en zwaard vorm), toepassingen, Pushing Hands en boksen. Het ‘William C.C. Chen’s systeem’ kenmerkt zich voornamelijk door ontspanning en grote flexibiliteit. Het wortelen en werken met actieve energie vanuit de 3 nails en vanuit (voornamelijk) de voorste voet, zijn enkele basisprincipes van W.C.C. Chen.
Grandmaster William C.C. Chen is één van de bekendste nog levende leerlingen van professor Cheng Man Ch’ing, geeft al meer dan 40 jaar wereldwijd trainingen. Grootmeester W. Chen heeft zijn leven toegewijd aan de studie van body mechanics en de effecten van Tai Chi Chuan voor zelfverdediging en fysieke gezondheid en toepassingen van de principes van Tai Chi Chuan. Zijn benadering van Tai Chi Chuan is om het eenvoudig, makkelijker, natuurlijker, plezierig en effectiever te maken. Deze dag staat in het teken van de stijl en technieken van onze Grootmeester om zijn gedachtegoed te waarborgen en uit te dragen.

09.30-10.00 uur  Welkomstwoord en voorstellen van de leraren.
                            Introductie over de stijl van Grootmeester W.C.C. Chen.
10.00-11.15 uur  Workshop ronde 1
vorm uitleg | Explanation form
JUDITH VAN DROOGE - www.inner-touch.nl - Geeft lessen en workshops sinds 2001 en heeft haar eigen school Inner Touch Tai Chi in Zwolle. Gediplomeerd in 2013 en praktiseert all-round tai chi, waaronder internationale wedstrijden.
* Fair lady’s hands, de 4 windrichtingen. Met een goede voorbereiding hoef je niets te veranderen! Alles is er al! Door inzicht en verbanden te leggen laat Judith je de oefeningen beter begrijpen en doorgronden.
principe uitleg | one principle
EDWIN DE BOER beoefent Tai Chi sinds 1997 en geeft sinds 2007 les. Hij heeft vele workshops gevolgd bij de grondlegger van deze stijl: Grandmaster William C.C. Chen.
* In deze les wordt specifiek ingegaan op het bewegen vanuit je vingers en je voeten die de bewegingen aansturen. Dit met behulp van simpele voorbeelden en ‘speel-materiaal’ om het principe eenvoudig uit te leggen.
applicatie of push hands | application ore push hands
HELMA VINKE - www.helmavinke.nl - Helma is mede-organisator van het jaarlijkse North Sea Tai Chi Festival. Pushing Hands is voor helma de ultieme uitdaging om te onderzoeken hoe je “alignment, structure en direction” (makkelijk) kunt toepassen in pushing hands. Zij organiseert het tweewekelijkse Pushing Hands in het park in Haarlem.
* Richting geven in Pushing Hands. Hoe doe je dat? Met richting geven in Pushing Hands bedoel ik het onderzoek in bewegen in een twee-persoons-setting, waarbij alle bewegingen die we doen 1 richting hebben.

11.15-11.45 uur  Thee / koffie pauze
11.45-13.00 uur  Workshop ronde 2
vorm uitleg | Explanation form
JAN TOP is senior student van Master Chen en geeft o.a. les in Groningen. Jan Top is koor dirigent en oa. bekent van zijn workshops “chi van de stem”!
* Kraanvogel, Borstel de knie - Wolkenhanden , het principe ‘arms no arms’ komt ook aan de orde.
principe uitleg | one principle
DAVID KNIBBE
- www.taichigroningen.nl - Sinds 1985 bezig met tai chi en is senior student van G.Master Chen. Geeft Tai Chi en Chi Neng Qigong cursussen in workshops in Groningen en omgeving.
* Double winding: Zinken in het heup- en borstgebied.
applicatie of push hands | application ore push hands
LAURA STONE
- www.thestudiotaichi.nl - geeft les sinds 1972 , ontving haar diploma van G.M. William C. C. Chen in 1986. Deze kunst en meditatie in beweging met zelf-verdedigingstoepassingen blijft haar heel fascineren en inspireren.
* stap, leid af, onderschep en stoot wij gaan deze praktische en sierlijke beweging van de vorm in twee-tallen oefenen. Stoten, schoppen, timing, zacht en dynamisch contact komt aan bod, om de moeiteloze kracht en het speelse van T’ai Chi Ch’uan te ervaren.

13.00-14.00 uur  Lunch pauze
14.00-15.30 uur  Film over Grootmeester William C.C. Chen.
                            Verhalen en ervaringen over W. Chen delen.
                            Gezamenlijk vormlopen en vrij Pushing Hands.

15.30-16.00 uur  Thee / koffie pauze
16.00-17.15 uur  Workshop ronde 3
vorm uitleg | Explanation form
CECIEL KROES - www.tai-chi-chuan-studio.nl - begon in 1992 met Tai Chi Chuan bij Maartje van Staalduijnen en G. Master Chen van wie zij in 2013 het diploma ontving. Zij geeft les in Amsterdam en is international TCC-competitie-jurylid.
* van Begin van de vorm t/m Single Whip. Onderzoek van de structuur en effect van de ontspanning, de details in de bewegingen en functies van de principes.
principe uitleg | one principle
RONLAND VAN SANTE - www.taichischoollabyrint.nl - bijna 20 jaar enthousiast beoefenaar in de kunst van Tai Chi Chuan. Ontving in 2011 zijn diploma uit handen van Grandmaster W. Chen. (vorm, zwaard, boksen en pushen hands). Enthousiasmeert om de Tai Chi bewegingen zelf diepgaand te onderzoeken waarbij een belangrijk uitgangspunt is “movement but no movement”.
* Dit is tevens het onderwerp van de workshop waarbij we proberen een stap te maken van extern bewegen naar intern bewegen, “movement but no movement”. We trainen middels solo en partner oefeningen.
applicatie of push hands | application ore push hands
GERBRAND MARTINI - www.martiniartdojo.nl - is ruim 25 jaar actief als professioneel trainer en coach in Tai Chi en Nin-Jutsu. Vanuit deze basis heeft Gerbrand divers trainingsprogramma’s ontwikkelt waarbij bewustwording van lichaam en geest ontstaat door middel van bewegen.
* vanuit zachte kracht jezelf verdedigen. In deze workshop ontdekken we hoe je doormiddel van Tai Chi Vorm kunt blijven staan en meebewegen in stressvolle situaties waarbij je jezelf moet verdedigen.

17.15-18.00 uur V ragen en afsluiting van de dag
WCC Chen Tai Chi Chuan Body Mechanics dag Zwolle Inner Touch Tai Chi Judith van Drooge
WCC Chen Tai Chi Chuan Body Mechanics dag Zwolle Inner Touch Tai Chi Judith van Drooge
WCC Chen Tai Chi Chuan Body Mechanics dag Zwolle Inner Touch Tai Chi Judith van Drooge
WCC Chen Tai Chi Chuan Body Mechanics dag Zwolle Inner Touch Tai Chi Judith van Drooge
WCC Chen Tai Chi Chuan Body Mechanics dag Zwolle Inner Touch Tai Chi Judith van Drooge
WCC Chen Tai Chi Chuan Body Mechanics dag Zwolle Inner Touch Tai Chi Judith van Drooge
Voor nadere informatie en opgave kun je
terecht bij de organisatie: graag je
voorkeur van de workshops vermelden.
Judith van Drooge:
judith@inner-touch.nl      038-422 39 31
en Ceciel Kroes:
ckroes@dds.nl en        06-36 181 405
WCC Chen Tai Chi Chuan Body Mechanics dag Zwolle Inner Touch Tai Chi Judith van Drooge
a special Tai Chi Chuan day with the system of Grandmaster William C.C. Chen
a special Tai Chi Chuan day with the system of Grandmaster William C.C. Chen