Het Nederlandse Taiji Team.
Samen sporten en Nederland vertegenwoordigen.
Samen naar een wedstrijd en er voor elkaar zijn.

Over 4 jaar, in 2022 het jaar van de Tijger, gaan we weer naar de Wereld Kampioenschappen in Taiwan. Wie zich aangetrokken voelt voor “The next level”
kom dan naar Inner Touch Tai Chi om een persoonlijk plan voor jouw training en een spaarplan daarnaar toe uit te zetten.

Vaak wordt me gevraagd waarom doe je aan wedstrijden mee? Een belangrijk gedeelte van je Tai Chi training is gericht op je emotionele huishouding en het zenuwstelsel om rustig en ontspannen te verblijven in het bestaan. Adequaat te reageren op wat het leven te bieden heeft. Met een gezond lichaam, binnen jouw eigen vermogen, te ondernemen en te creëren. Door situaties die het leven ons geeft worden we regelmatig beïnvloed, misleid en of van ons stuk gebracht. We hebben training nodig om dit bijtijds in te zien om bij te kunnen sturen. Een wedstrijd omgeving biedt ons een situatie die veel van onze zenuwen en emoties prikkelt. Een ideaal trainingsmoment dus om je Tai Chi op een hoger niveau te brengen, aan te scherpen en of te optimaliseren. Dit is niet een setting die je kunt naspelen of net kunt doen alsof. Zo werkt dat niet bij ons mens zijn, de zenuwen of emoties komen dan gewoon niet. Ik zoek en spoor vaak mensen aan om juist deze setting (wedstrijden) te omarmen en daarmee dus de uitdaging aan te gaan met zichzelf en dit trainingsmoment te waarderen, ongeacht de uitkomst. Hoe vaker je iets doet, hoe meer gecontroleerd het je afgaat; En de zenuwen weet te bedaren.
De wereld kampioenschappen is “The next level”.

Samen oefenen om in de sfeer te komen tijdens wedstrijdtrainingsdagen.

Je leert bijvoorbeeld hoe de gedragsregels zijn rond het toernooiveld en welke aspecten de jury beoordeelt. Je gaat zelfstandig met de juiste tijdslimiet oefenen en krijgt individuele aanwijzingen. Ook demonstreren we voor elkaar de vormen en geven elkaar tips. Je kunt specifieke vormaanwijzingen krijgen als je dat wenst. Ook is er aandacht voor mentale aspecten en kun je praktische vragen over het gebeuren stellen. Als je zin hebt om in de toekomst deel te nemen aan binnen- en buitenlandse toernooien, kom dan ook de training bijwonen. Dan kom je als aspirant atleet en kun je alvast mee trainen.

Kom met ideeën, ook voor toernooien en wedstrijdtrainingsdagen. Als je suggesties hebt hoor ik dat graag. Neem contact op met Judith van Drooge. Geef je op als je op de mailinglijst wilt komen!

Artikel

2002 (gedeelte) STN 'Taiji vizier' 14de jaargang, nr.4.
Geheel in Chinese stijl werden er allerlei officiële kado's uitgewisseld met veel buigingen en toen kon de vorm en Pushing hands competitie beginnen waarmee de eerste twee dagen gevuld werden en wel met 143 inschrijvingen. De scheidsrechters - waaronder een drie tal Nederlanders te weten Erich Volke, Daan Hengst en Maerle Willeumier- kregen een goed herkenbaar rood T-shirt en op een drietal velden ging het toernooi van start. Er was een tafel met eregasten en een lange tribune met toeschouwers. Veel bekende gezichten dus tijd te kort om iedereen even te begroeten en een kort praatje te maken en mensen aan elkaar te introduceren. Ondertussen natuurlijk de gelegenheid benutten om informatie los te krijgen door interviews te organiseren. Door alle PR ben ik er niet echt aan toe gekomen om de wedstrijdregels te bestuderen, noch om zeker te zijn van alle Nederlands deelnemers. Wel heb ik genoten van het moving step gebeuren tussen de nieuwkomster Judith van Drooge en Tiffany Chen, de doorgewinterde dochter van William C.C.Chen. Judith was in staat de bewegingsvrijheid op een geweldige manier in haar voordeel te gebruiken en daardoor te winnen. In een ander gevecht heb ik haar op een aanval zien wegdraaien en vrijwel achter de aanvaller zien komen zonder dat die ander haar ook maar aangeraakt heeft, wat mij betreft een van de mooiste dingen ooit in een pushing hands competitie gezien. © Epi van der Pol


Judith van Drooge met Benjamin Pang Jeng Lo

Cheng Man Ching Forum (aug.2002, Frankrijk) mijn eerste medaille uitgerijkt door Benjamin Pang Jeng Lo.


Vanaf 2002 doet Judith mee aan wedstrijden en staat zij aan de top. Meer dan 60 titels staan op haar naam, waaronder Europees- en Wereldkampioen. J.l. oktober 2018 won zij op het WK Tai Chi in Taiwan: goud met Pushing Hands, 2de Handvorm, 3ste Sabel & Zwaard, 5de Waaier. Judith wordt regelmatig uitgenodigd op zowel grote nationale als internationale Tai Chi festivals. Doe eens mee aan nationale en internationale toernooien. Het is altijd een heel sportief gebeuren om kennis te maken met buitenlandse taijibeoefenaars en pushing hands atleten. Je kunt elkaars stijlen bewonderen en persoonlijke ervaringen uitwisselen en contacten onderhouden.