Inner Touch Tai Chi Leraren

U krijgt les van gediplomeerd Rijks erkende leraren. Rijk aan ervaring en gedreven door passie delen ze graag hun kennis met je.
Maak kennis met Judith van Drooge en Mirke de Kruijf.

Judith van Drooge

Werkzaam als Tai Chi & Chi Kung docent.

Judith van Drooge is gediplomeerd Tai Chi Chuan Yang stijl docente, in de leer van Grootmeester William C. C. Chen uit New York. Daarnaast is ze 2de Duan houder van Chi Kung via de Health Chi Kung association in Beijing. Judith is rijkserkend Leraar Martial Arts (LMA) gediplomeerd door het NOC/NSF en coach van het Nederlands Tai Chi Team (NTT). Judith zet zich belangeloos in voor Tai Chi. Ze is bestuurslid van Stichting Taijiquan Nederland (STN) en voorzitter van Stichting Gunga Din de Waterdrager (ANBI) + oprichtster van de Wereld Tai Chi Dag in Zwolle.

Vanaf haar 19de is Judith bezig geweest met meditatie, Touch for Health, natuurgeneeskunde en intuïtieve ontwikkeling. Sinds haar 25ste beoefent Judith Tai Chi Chuan. Door haar volharding en doorzettingsvermogen is zij uitgegroeid tot allround Tai Chi beoefenaar. Meer dan 60 titels staan op haar naam, waaronder Europees- en Wereldkampioen. In oktober 2018 won zij op het WK Tai Chi in Taiwan: goud met Pushing Hands, 2de Handvorm, 3de Sabel & Zwaard, 5de Waaier. Judith wordt regelmatig uitgenodigd op zowel grote nationale als internationale Tai Chi festivals.

In 2003 heeft Judith Inner Touch Tai Chi opgericht. Door haar rijke ervaringen beschikt zij over het inzicht om verbanden te leggen tussen verschillende stijlen en vormen binnen Tai Chi. Dit helpt je de oefeningen beter te begrijpen en te doorgronden. Judith laat je ervaren wat er met mindfulness wordt bedoeld. Om geaard te kunnen zijn heb je verbinding nodig met jouw innerlijke natuur. Kom zelf ervaren wat zij voor jou kan betekenen.

Mirke de Kruijf

Mirke is sinds 2013 leerling bij Judith van Drooge, Inner Touch Tai Chi in Zwolle. Met veel enthousiasme volgt ze de dagelijkse Tai Chi lessen. Vanuit haar achtergrond in de zorg en sportbegeleiding heeft haar plezier in het lesgeven een nieuwe impuls gekregen. Na een interne opleiding binnen Inner Touch Tai Chi heeft ze afgelopen jaar met goed gevolg de opleiding tot Leraar Martial Arts in de discipline Tai Chi Chuan afgerond (NOC/NSF). Mirke heeft in oktober 2018 met succes deelgenomen aan het Wereldkampioen Tai Chi in Taiwan: Zij won goud met Pushing Hands en behaalde een 2de plaats met de Tai Chi Stok vorm.

Graag brengt ze haar enthousiasme over in haar lessen. “Centraal staat voor mij het in beweging zijn, wat bijdraagt aan ontwikkeling en persoonlijke groei. Het beoefenen van Tai Chi geeft me verdieping en vergroot mijn bewustzijn in mijn eigen functioneren. Een mooie weg die ik graag verder bewandel en verdiep. Met het lesgeven hoop ik zo’n weg ook voor andere mensen toegankelijk te maken.”


Tai Chi docente Mirke de Kruijf

Tai Chi docente Mirke de Kruijf